En livsviktig match för bottenstriden!

Ikväll klockan 19:00 spelas det en väldigt viktig match. Det är inte den matchen som alla har koll på med just för Falkenbergs ff och Sundsvall. Om Falkenberg ska spela allsvensk fotboll även nästa år krävs det en betydligt bättre laginsats än vad dem har presterat dem senaste matcherna. Dem har inte vunnit sen dem vann hemma mot IFK Göteborg den 26 juli i denna sommaren. Falkenbergs borta facit är verkligen inte något att skryta om de har endast vunnit en bortamatch den här säsongen än så länge.

1798409_1200_681

Inför matchen

Sundsvalls form är betydligt bättre än kvällens motståndare. Dem har tre raka vinster och har en stor fördel med att dem spelar på hemmaplan. Sundsvall spelar på konstgräs som blir mer och mer vanligt för allsvenska lag. Även där har alltså Sundsvall en klar fördel då det är en rätt stor skillnad på underlaget.
Om man ska kolla på skadelistan i Falkenbergstrupen så ser den väldigt ljus ut då dem kan ställa upp med den bästa truppen dem har. Sundsvallls trupp ser också väldigt stark ut inför kvällens match. För att Falkenberg ska lyckas att ta poäng måste försvaret klara av stenhårda 90 minuter då det som allt för ofta har blivit baklänges mål i slutskedet utav matcherna.Sundsvall kommer att kunna spela mer avslappnat i kvällens möte då dem har lite mer marginal poängmässigt till att vara nära att åka ner till kvalstrecket.Om Falkenberg vinner kvällens match går dem om Hallands konkurrenterna Halmstad som igår spelade lika emot Örebro. Det hade varit en väldigt viktig och prestigefylld vinst för hallandslaget helt enkelt.
Oddsen på kvällens match är:
Bet365: Sundsvall 1,72 Oavgjort 3,75 Falkenberg 4,50
Bethard: Sundsvall 1,76 Oavgjort 3,40 Falkenberg 4,35